Zonguldak’ta sağanak yağışın ardından meydana gelen su baskınları ve ulaşım krizine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, kamuoyunda başlayan siyasi polemiklere tepki gösterdi. Erol, “Zonguldak’ın sorunu bir günlük yağmurun değil, yıllardır ertelenen altyapı yatırımlarının sorunudur. Bu şehrin kaybedecek bir 20 yılı daha yok” dedi.

Zonguldak genelinde etkili olan kuvvetli yağışlar sonrası su baskınları ve altyapı yetersizlikleri yeniden gündeme gelirken, siyasi partiler arasındaki tartışmalara Saadet Partisi de dahil oldu. Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, yaptığı yazılı basın açıklamasında hem iktidara hem de yerel yönetime ortak sorumluluk çağrısında bulundu.

“AK Parti de CHP de Sorumluluktan Kaçamaz”

Son 20 yılda kentin yönetiminde AK Parti ve CHP’nin dönüşümlü olarak görev aldığını hatırlatan Erol, sorunun köklü bir ihmalden kaynaklandığını vurguladı:

“Bugün Zonguldak Belediyesi yaklaşık iki buçuk yıldır CHP tarafından yönetilmektedir. Ondan önce beş yıl AK Parti, daha önceki yedi yıl CHP, onun öncesindeki beş yıl ise yine AK Parti belediye yönetimindeydi. Yani yaklaşık 20 yıldır bu şehrin yönetiminde iki parti sorumluluk üstlenmiştir. Aradan geçen bunca yıla rağmen yağmur suyu drenajı, kanalizasyon ve yol altyapısı hâlâ çözülemedi. CHP, geçmişi AK Parti’ye yükleyerek bugünkü sorumluluğundan kurtulamaz; AK Parti de bugünü eleştirirken kendi dönemindeki eksikliklerin hesabını vermekten kaçınamaz.”

“Şehirler Makam Koltuğuna Göre Değil, Mühendislikle Yönetilir”

Kamuoyunda tartışılan “Belediye Başkanı nerede?” sorusuna da değinen Burak Erol, kriz anlarında koordinasyonun önemine dikkat çekmekle birlikte asıl meselenin sistem sorunu olduğunu belirtti:

“Elbette seçilmiş bir belediye başkanının kriz anlarında şehrinin yanında olması ve koordinasyonu sağlaması önemlidir. Ancak asıl mesele bundan büyüktür. Biz belediye başkanının nerede olduğundan önce, Zonguldak’ın altyapısına ayrılan kaynakların nereye harcandığını ve hangi projelerin neden bitirilemediğini soruyoruz. Bir şehir, belediye başkanının makamda bulunup bulunmamasına göre değil; kurumsal kapasitesi, mühendislik altyapısı ve afet hazırlığıyla yönetilmelidir.”

Saadet Partisi’nden Yönetime 5 Kritik Soru

Zonguldak’ın zorlu coğrafyasına dikkat çeken Erol, hem mevcut belediye yönetimine hem de geçmiş dönem idarecilerine şu 5 soruyu yöneltti:

  1. Kaynak Dağılımı: Son 20 yılda Zonguldak merkezinin altyapısına toplam ne kadar kaynak ayrılmıştır?
  2. Yarım Kalan Projeler: Hangi yağmur suyu ve kanalizasyon projeleri tamamlanmış, hangileri yarım bırakılmıştır?
  3. Master Plan: Sürekli su baskını yaşanan kritik noktalar için hazırlanmış kapsamlı bir altyapı master planı mevcut mudur?
  4. Gelecek Takvimi: Mevcut belediye yönetiminin önümüzdeki döneme dair somut yatırım programı ve finansman planı nedir?
  5. Kurumlar Arası İş Birliği: Merkezi idare ile yerel yönetim arasında altyapı yatırımları konusunda nasıl bir koordinasyon yürütülmektedir?

“Mazeret Değil, Kalıcı Mühendislik Çözümü Üretilmeli”

Zonguldak halkının her kuvvetli yağışta benzer mağduriyetleri yaşamaktan yorulduğunu ifade eden Erol, siyasi hesaplaşmaların bir kenara bırakılması gerektiğini savundu. CHP yönetimine geçmişi suçlamayı bırakıp takvim sunma, AK Parti’ye ise kendi dönemiyle yüzleşme çağrısı yapan Erol, “Bizim tarafımız Zonguldak halkıdır. Bu kentin polemiklere değil, kalıcı mühendislik çözümlerine ve güvenli altyapıya ihtiyacı vardır” sözleriyle açıklamasını noktaladı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.