Emek Partisi (EMEP) Zonguldak İl Örgütü, 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde çalışmalarına hız verdi. Kozlu ilçesinde işçi ve emekçilerle bir araya gelen parti üyeleri, “Kapitalist sömürüye ve emperyalist savaşlara karşı” hazırlanan bildirileri dağıtarak halkı 1 Mayıs meydanlarına davet etti.

“Sömürü Derinleşiyor, Faturalar Kabarıyor”

Dağıtılan bildirilerde, Türkiye’nin içinden geçtiği ekonomik darboğaza ve derinleşen yoksulluğa dikkat çekildi. Mart ayı itibarıyla açlık sınırının 19 bin lirayı, yoksulluk sınırının ise 57 bin lirayı aştığı hatırlatılan açıklamada, işçi ve emekçilerin büyük çoğunluğunun bu sınırların altında yaşam mücadelesi verdiği vurgulandı.

Özellikle emeklilerin durumuna değinilen bildiride; “10 bin lira maaş alan emeklilerin durumu sözün bittiği yerdir” denilerek, iktidarın ekonomi politikalarının halkı nefessiz bıraktığı ifade edildi.

“İş Cinayetleri ve Hak Gasplarına Karşı Mücadele”

Parti üyeleri tarafından yapılan çalışmada, çalışma koşullarının her geçen gün ağırlaştığı ve sendikal hakların ayaklar altına alındığı belirtildi. Bildiride yer alan çarpıcı verilere göre:

  • Son bir yılda işini kaybedenlerin sayısı 1 milyon 300 bine ulaştı.
  • Sadece 2025 yılında 2105 işçi “iş cinayetlerinde” yaşamını yitirdi.
  • Üretici köylü artan maliyetler nedeniyle üretim yapamaz hale gelirken, esnaf kepenk kapatma noktasına geldi.

Kozlu Sokaklarında 1 Mayıs Sesleri

Emek Partisi Zonguldak İl Örgütü, Kozlu sokaklarında gerçekleştirdiği bildiri dağıtımı sırasında; tek adam yönetimine, sermaye odaklı politikalara ve savaş bütçelerine karşı halkın örgütlü gücünü vurguladı. Yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi:

“İşçilerin kanına, canına mal olan; ailelerini yoksulluğun ve cehaletin girdabına iten bu çalışma düzenine karşı; ekmek, barış ve özgürlük için 1 Mayıs’a!”

Emek Partisi, tüm Kozlu halkını ve işçileri, insanca yaşam ve sömürüsüz bir dünya talebiyle 1 Mayıs’ta alanlarda omuz omuza vermeye çağırdı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.